Jakiej barwy jest twoja szynszyla??

Zaczęty przez milka004, 01 Sie, 2003, 19:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jakiej barwy jest twoj szylek??

szary
202 (77.4%)
czarny
45 (17.2%)
biały
26 (10%)
mozaika
24 (9.2%)
violet
8 (3.1%)
beżowy
40 (15.3%)
czekoladowy
3 (1.1%)
inne... (jakie?)
5 (1.9%)

Głosów w sumie: 261

Jolanta ;]

Ja mam szaraka (standard) i jest cudowny a jak wytarza się w żwirku to robi się fioletowy :) :) wiec mój wymiata :)!! A bardzo bym chciała samiczkę białą :( ahhh może marzenie...
...

Aśińska

Zuzia była szarakiem, najukochańszym na świecie.....Teraz mam sztuk-2, braciszki-czarne aksamitki-to dopiero kochane łobuzy ;D

Zieffka

Słuchajcie-zgłupiałam. Wacuś ma matowe futerko-Alina go widziała. Na początku był dużo jaśniejszy od standarda,potem troszkę "ściemniał"  z wiekiem.
jednak czy standardowe szynszyle mają włosie na całej długości od meszka po końcówkę jasnoszare? a jeśli tak to w których dokładnie miejscach? niech mi ktoś te subtelne niejasności wyjaśni-kiedyś była strona z kolorami szynszyli omówionymi i były zdjęcia obok rozdmuchniętego futerka w celu ukazania koloru przekroju futra. teraz nie mogę jej adresu znaleźć i się gryzę-czym jest ostatecznie Wacek? :D
szynszylowy jest po prostu żywot mój

na zawsze w pamięci - Dziaba, Buba, Wacław

Idka

Ja niestety chyba Ci nie pomogę bo Fifka się nie da wziąść na ręce;/Ale standard mają dużo odcieni ;)
Gdybyś kiedy we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz,
żem żyć przestał.

jaszelma

Ja się wahałam pomiędzy czarnym ,a fioletem. Jednak czarny bardziej mi się podobał  :D
Dla każdego coś dobrego  [-chomik-]

Basia_W

Obadałam futerko mojej Pusi - standarda i jej futro od nasady jest szare, później jest kawałeczek jaśniejszego ( jakby białe ) i na końcu ciemniejsze. Na brzuszku jest takie samo tylko bez ciemnej końcówki i dlatego brzuszek jest biały.
reszta odchowanych maluszków - Mikuś, Figa, Miś, Żabuś, Fikuś, Kubuś, Misia, Edi, Czaruś, Pysia, Krusio, Pimpuś, Miluś, Fredzio, Spidi.

coolmamcia

U Zoza tak samo, tylko nie wiem do jakiej odmiany dzikusa go zaliczyć, średnio- ciemnej czy ciemnej, bo ponoc są cztery. Nie mam skali porównawczej.

Basia_W

Patrząc na avatarek, to ciemnym szaraczkiem nie jest.
reszta odchowanych maluszków - Mikuś, Figa, Miś, Żabuś, Fikuś, Kubuś, Misia, Edi, Czaruś, Pysia, Krusio, Pimpuś, Miluś, Fredzio, Spidi.

coolmamcia

To zdjęcie najdokładniej pokazuje jego odcień, inne są albo za ciemne albo za jasne. Boczki są takie jaśniutkie, ale górny pas grzbietowy dość ciemny.

Basia_W

Mój Pusio jest z takich ciemnych szaraków i jest o wiele ciemniejszy, Zozu będzie raczej z tych jaśniejszych. W sumie to nie wiem jak to z tymi szarakami jest bo mam 4 i wydaje mi się że każdy ma troszkę inny odcień, a gdybym miała jeszcze porównanie z poprzednimi maluchami,  to nie wiem ile tych odcieni by było  :).

Zieffka

Moja Sfercia jest podobna do Zoza :) może ma więcej czarnego na grzbieciku :) za to Wacuś ma cały brzuchal bialuśki jak śnieżek i boczki powoli coraz bielsze. ostatnio śpi ciągle w kaftanie dla fretki opierając się na szyi i mu się śmieszny kołnierz pod brodą z odleżanego futerka zrobił taki jaśniutko srebrzysty :) hrabia Wacuś :D zwłaszcza, że lubi się dumnie "nadymać" na półeczce :D

malibu129

Czy ma ktoś może zdjęcie fioletowego, albo białego z różowym nalotem? Strasznie mnie ciekawi ich wygląd.. może bym sobie jakiegoś przystojniaka dokupiła ;):)

Kiwi

Weronka & Frania, Ginewra & Furia, Żabka & Żuczek
Amelka, Vivi, Romcia, Mia w

dream*

nie, pink whity nie sa zupelnie biale, wiekszosc ma wlasnie kremowy nalot ;) czasem wpadajacy w rozowo-pastelowy :) tylko mlode sa idealnie biale ;)
Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to co oswoiłeś.
Pedro&Wacik&Alvin//Yuki*Ciacho*Elo*Filip

Zieffka

Romka na drugiej focie filuternie zerka w obiektyw bawiąc się tą kłódką jakby chciała powiedzieć : "Też mogę Cię zamknąć w klatce:P". Przeurocza dama.
na pierwszym zdjęciu pięknie okazuje futerko-wielki pomidorek za urodę :)

Idka

Gdybyś kiedy we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz,
żem żyć przestał.

lanne

chyba jestem chora na fioleta, Roma mi serce kradnie.. mam wrażenie, jakby mogły się z miejsca rozpłynąć w powietrzu. poranna mgła.

no, ja do grudnia miałam doświadczenie tylko z szaraczkami (moja mama nigdy nie nauczyła się ich rozróżniać, a ja nie wiem, jak dało się je pomylić), a teraz, żeby kolorowo się bardziej zrobiło, biała Wilsona z kilkoma ciemniejszymi włoskami na pyszczku i ciemną połową ogonka, i beż heterozygotyczny z rubinowymi ślepkami.

we've all sung our hearts out. and even though no one really knows what a 'wonderwall' is, we all secretly wish we had one.

and i'd give up forever to touch you.

greatdee

Ja za to na beżyka choruję :P Ale to może zacznę myślec za rok, pod warunkiem, że Grubcio da się nakłonic do wspólnego życia z moimi chłopakami...

Para qué vivir tan separados
si la tierra nos quiere juntar,
si este mundo es uno y para todos
todos juntos vamos a vivir.

Zieffka

i robi się kolorowa konkurencja dla Filipów powoli :D

dream*

raczej dla 5ciu italianek Kiwi :> kazda w innym, egzotycznym kolorku :) no, prawie kazda :)
bo Filipy to w pospolitych ubarwieniach :)

Kiwi

e tam, bezowe i mozaiki sa przesliczne :) a moja czarna jest gruba, franka ja powoli dogania :P romcia jest przyglupem strasznym :) a vivi i mia to tez pospolite szaraki. wiec kolor sie tak naprawde nie liczy :P ja bym wolala zeby roma np. byla madra, a nie ladna :)

dream*

no, kolor ma znaczenie tylko jak sie kupuje ;)
a pozniej kocha sie to co sie ma ;)

a mozaje są tępe, wredne i dzikie ;D

Kiwi

a brazowe sa grube, wredne i dzikie :D

Bożena

nie mam jakiegoś doświadczenia w hodowli ale dla mnie najładniejsze i najmądrzejsze są standardziki

Kiwi

w moim stadzie najmadrzejsza jest czarna :) potem standardy - nieszkodliwe, brązowa - troszkę głupawa, no i fioletowa na szarym końcu - istna tragedia ;)