Kwiat słonecznika

Zaczęty przez pat, 01 Wrz, 2003, 09:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pat

Kupcie swojim szylką słonecznik ale taki w ttym kwiatku wiecie o co chodzi. Ja taki kupiłam ale neui duzy i mójk koperfildson cała nco miał co robić wyciąga zjadałm a nei które tylko wyciągał i rzucał :)
Nie należy sądzić, że diabeł kusi jedynie ludzi genialnych. Gardzi zapewne głupcami ale nie lekcewazy ich pomocy. PRZECIWNIE pokłada w nich wielkie nadzieje.
Charles  Baudelaire

milka004

A czy ta wata co jest po drugiej stronie nie jest szkodliwa?? Przysmak dobry zabawa tez ale moje nie zjadlyby tylko slonecznika ale caly "kwiat" :roll:

pat

mój szynszyl nawed nei ma zamiru tknac tej watki :)
Nie należy sądzić, że diabeł kusi jedynie ludzi genialnych. Gardzi zapewne głupcami ale nie lekcewazy ich pomocy. PRZECIWNIE pokłada w nich wielkie nadzieje.
Charles  Baudelaire

milka004

No to masz grzecznego szylka ;;) Moje nie patrzylyby czy slonecznik czy cos innego pochlonelyby w calosci  :roll:

pat

No to zarłoki
Charles  Baudelaire

szylka

trzeba poczekać do lata i sprobować, bo w zimie trudno dostać :wink:
Pozdrawiam!
Ja, Wiki (szylek), Bezik (paput), Tulka (kicia), Filka (kicia).

pat

hehhe no i to gdzies w sierpniu dopiero będą .....
Charles  Baudelaire

MaRtA

Taka banalna rzecz, a ile sprawia radości ;)
Pozdrawiam razem z moim zoo ; )
psem, kotem, królikiem, myszoskoczkiem oraz z kanarkiem!

pat

hehe tak tak zebys wiedziala to nie jets to samo co slonecznik w paczce he :P
Charles  Baudelaire

MaRtA

No jasne :) Taki kwiatowy, to jak powrót do natury!! :D
Pozdrawiam razem z moim zoo ; )
psem, kotem, królikiem, myszoskoczkiem oraz z kanarkiem!

Mysza <")))/

Odswieżę stary wątek, ale chyba mogę?

Takiego słonecznika można przywiązać drutem ciasno do boku klatki, tak, żeby szynszyl nie dostał się do w/w "watki" w tyle słonecznika. Oczywiście wyjadanie ziarenek trzeba kontrolować, bo może mu się znudzić i zacznie rozrywać słonecznik na strzępy, a wtedy dostanie się do jego wnętrza..
Nie ważne ile razy upadniesz, ważne ile razy się podniesiesz.

Basia_W

Niestety niektóre szylaki iteresują się właśnie tą watką a nie ziarenkami.
Zauważylam że maluchy nie potrafią obierać pestek tylko wcinają w całości. Nie wiem czy z czasem ucza się od rodziców czy same dochodzą do tego aby zjadać tylko środek. Tak samo nie potrafią zjesć fistaszka w łupinie i dopiero z czasem uczą się że trzeba obrać. Śmieszne jest to że czasami zjadają łupinkę a orzeszka zostawią  :D.
reszta odchowanych maluszków - Mikuś, Figa, Miś, Żabuś, Fikuś, Kubuś, Misia, Edi, Czaruś, Pysia, Krusio, Pimpuś, Miluś, Fredzio, Spidi.

Mysza <")))/

Cytat: Basia_W w 30 Sie, 2007, 23:09
Tak samo nie potrafi&plusmn; zjesć fistaszka w łupinie i dopiero z czasem ucz&plusmn; się że trzeba obrać. &brvbar;mieszne jest to że czasami zjadaj&plusmn; łupinkę a orzeszka zostawi&plusmn;  :D.

[ot]no właśnie moja Ciri nie jest już mała, bo ma dwa lata, a nadal wcina łupinkę, a orzeszek zostawia innym [/ot]
Nie ważne ile razy upadniesz, ważne ile razy się podniesiesz.

Anna83

Pycha
Jagoda,Poziomka,Goja,Rozalia,Pistacja,Migdał, Fifi i Lili

Kasia*Cytrynka*Figa*Malinka*Aronia*

Spijcie skarby ..śnijcie