kołowrotek, karuzela, kółko do biegania. (kupne)

Zaczęty przez pat, 29 Gru, 2003, 11:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

pat

milka ale cos chyba magada ta co sprzedawała klatke mowila ze miała kolowrotek dla szynsyzla i kupiła go w wawie
Nie należy sądzić, że diabeł kusi jedynie ludzi genialnych. Gardzi zapewne głupcami ale nie lekcewazy ich pomocy. PRZECIWNIE pokłada w nich wielkie nadzieje.
Charles  Baudelaire

szylka

ej, co tu tak pusto? tylko dwa posty, a ja myślałam, że ten wątek będzie się naprawde szybko rozwijał...
Pozdrawiam!
Ja, Wiki (szylek), Bezik (paput), Tulka (kicia), Filka (kicia).

milka004

hehe... no to moge wam pokazac istne cudo dla szylek, nie dosc ze bezpieczne to jeszcze szylki to uwielbiaja :) Tylko szkoda ze cena jest z kosmosu... wchodzcie i podziwiajcie http://www.chin-chillas.com/exercisewheels.htm ach co za cudenko :roll:
Jest jeszcze takie troche gorsze moim zdaniem ale rownie dobre tylko wdychac przez ta cene http://www.chinworld.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=CW030006&Category_Code=CW03  :roll:

pat

co prawda cudenko ale w wawie mozna kupic juz za 20-30 zł wiendz to nie jest majątek
Nie należy sądzić, że diabeł kusi jedynie ludzi genialnych. Gardzi zapewne głupcami ale nie lekcewazy ich pomocy. PRZECIWNIE pokłada w nich wielkie nadzieje.
Charles  Baudelaire

Rysa

tylko szkoda ze wyłącznie takie duze miasta są dobrze zaopatrzone... w niektórych zoologach to pewnie nawet o takim czyms nie slyszeli...ja moge tylko pomarzyc ze w "moim" zoologu sie pojawi takie kolo do biegania dla szynszyli...buuuuuuuuuu... :cry:   to mnie złości (okropnie) :evil:
Pozdrowienia dla wszystkich !!!
# --# --# --# --# --->  :-)   <# --# --# --# --# ----

pat

u mnie nie dawo dowiedzieli sie co to szynszyl a o fretce to juz nie wspomne  poprostu żałosne
Charles  Baudelaire

szylka

ten kołowrotek całkiem fajny, ale cena jest nienormalna :???: . ja bym nie dała 99$, za coś takiego(przecież to zwykła, plastikowa miska z uchwytem :D )
Pozdrawiam!

pat

moze za JKIES 5 lat dotrze cos akiego do polski ale w normalnych cenach
Charles  Baudelaire

MaRtA

Jak już wcheśniej widziałam, te cuda ;) tylko to jest naprawdę drogie.. nawet jak na ich warunki...  :roll:

Wiecie co? troszke zdolności i zami możemy sobie takie coś zmajstrować! :D No bo to jest taki talerzyk.. postawić go tak, zeby się obracał i przyczepić do klatki ;)

Moim zdaniem więcej kłopotu byłoby ze znalezieniem miejsca w klatce, na takie coś ;)
Pozdrawiam razem z moim zoo ; )
psem, kotem, królikiem, myszoskoczkiem oraz z kanarkiem!

Claudi

Będąc kilka dni temu w supermarkecie Geant w Warszawie (tym przy Jubilerskiej, na Pradze), wudziałem "chomikowy" kołowrotek, znacznie powiekszony, dla szynszyli. Niestety miał on szczebelki, stąd też miałem podobne obawy jak cytowane powyżej (o całość nóg mopich podopiecznych). Cena wynosiła 28.50 zł. Jeśli trzeba mogę przy najbliższej wizycie zapytać o namiary jeśli jest ktoś zainteresowany nabyciem. Postaram się także podpatrzyć producenta.

milka004

Kiedys szylka pytala sie mnie czy mozna takie kolko przeplesc materialem i wtedy odradzilam jej to ze wzgledu na zjadanie tegoz materialu przez szylke, ale teraz doszlam do wniosku ze jednak mozna bo przeziez i tak robimy im hamaczki z materialu, tylko najlepiej zeby byl to sztywny material.
I pamietajmy ze jesli szylka namietnie wcina material nalezy go wyjac zarowno jesli jest w postaci hamaczka jak i "kolkowego dywanika".

szylka

chyba w poniedzialek poszkole kupie ten kolowrotek (jezeli jeszcze jest)... jakby co,tozrobie fotke iwkleje ja tu i do albumu
Pozdrawiam!

pat

Charles  Baudelaire

Magge

A my mamy kolowrotki wlasnej roboty:) Jak ktos jest zainteresowany to moge zdjecia podeslac albo gdzies umiescic. szynszylki maja z nich wielka radoche a caly mechanizm: 2 sztuki ( bo dla 6 urwisow jeden to za malo) kosztowal nas ok 60 zl.
Magge oraz |Chilli|,  Pepper, Treya, Nihilous, Sion, Furya i Gaya a takze |Bartuś, Zuzia, Kubuś i Majka|, Tuptus, Gwiazdeczka, Rafik i Miluś
[url="gg:160418"]gg:160418[/url]

milka004

Umiesc zdjecia w albumie bo pewnie wiekszosc jest zainteresowana ;)

szylka

Cytat: patszylka a co we wrocławiu też jest ???

Tak, mówiłam już. A co? Jak chcesz, to mogę ci podać adres.
Pozdrawiam!

Magge

Cytat: milka004Umiesc zdjecia w albumie bo pewnie wiekszosc jest zainteresowana ;)

Umieszczone  :lol:
Magge oraz |Chilli|,  Pepper, Treya, Nihilous, Sion, Furya i Gaya a takze |Bartuś, Zuzia, Kubuś i Majka|, Tuptus, Gwiazdeczka, Rafik i Miluś

pat

umieszczona ja slepam jestem ale jeszcze raz zaraz poszukam
Charles  Baudelaire

Magge

Cytat: patumieszczona ja slepam jestem ale jeszcze raz zaraz poszukam
Pat jakbys jeszcze nei znalazla to Album -> Klatki, zabawki...  i tam zdjecia pt: Kołowrotki Chilli i Peppera oraz Wybieg

pat

Charles  Baudelaire

Ebe

Genialna kostrukcja  :D  :D  i to z naturalnego tworzywa. Megge a ten wybieg (na dr zdjeciu) jest odkryty? To kto tam biega, bo wyglada jak mini plac zabaw.

Magge

Wybieg pokryty jest chwilowo siatka ( taka przeciw ptakom  - dostepna w Nomi np) ale musimy zrobic zabezpieczenia ( nadbudowe na brzegach) bo lobuzy uciekaja. Biegaja sobie po nim cztery koszatniczki i dwie szynszyle:) Nie mozemy maluchow puszczac po mieszkaniu niestety (wynajete razem z meblami), zreszta upilnowac szostke lobuzerstwa to graniczy z cudem:) stad pomysl wybiegu ( kosztowal nas moze ze 30 zl - plyte mielismy - i ma wymiary 1,5x1,2m - troszke miejsca zajmuje ale przynajmniej jestem spokojna, ze maluchy nie nabroja i nie zrobia sobie krzywdy.)

agatkatu

:!:  tak do tego super talerza do biegania ze stanow, to jak zobaczylam, pomyslalam, ze musze go miec la mojego kochanego myszka, ale w opisie pisze, ze niektore zwierzaczki ulegaly wypadkom, niewytrzymowalo im  serduszko, albo bieganie na tym urzadzanku konczylo sie amputacja konczyn, to cacko przy duzej predkosci dziala jak pila, wystarczy zeby lapka sie zesliznela i tragedia gotowa, a co do kol do biegania to w niemczech dostepne sa duze kola do ktorych miesci sie szynszyl i maja specjalna powloke aby lapki nie wpadaly miedzy prety, nie jest niestety za tanie ok. 26 euro, ale ja swojemu chyba sprezentuje, a niech ma 8)

pat

Charles  Baudelaire

szylka

Byłam dzisiaj w sklepie, chciałam kupić taki kołowrotek dla mojej szylki, ale facet mi powiedział, że to kółko nie będzie się nadawało, ponieważ... szybnszyla nie będzie zainteresowana takim czymś...
Pozdrawiam!