Kupić szynszylom czy nie ?

Zaczęty przez SkocikSkok, 24 Sie, 2010, 17:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SkocikSkok

Na allegro znalazłam zabawki dla gryzoni.Chciałabym moim szylom kupić te dwie :
allegro.pl/trixie-zabawka-hantle-drewniane-9cm-6195-promocja-i1169569420.html
allegro.pl/trixie-zabawka-rolka-dla-chomika-7cm-61654-i1192928571.html
Tylko chodzi mi oto czy im się to spodoba, może ktoś już kiedyś kupował to dla swoich kulek, jak się sprawdziło?
Molly, Scott i Polly <3

maDZIARKA:)

Moim skromnym zdaniem wszystko co jest z drewienka i w związku z tym fajnie się obgryza jak najbardziej będzie trafioną zabawką dla kulek :) Mój szylek ma trochę inne ale myślę, że te też się na pewno sprawdzą :)) [polecam]
"Zawsze celuj w Księżyc, nawet jeśli nie trafisz, to i tak będziesz już między najjaśniejszymi gwiazdami.."

patuu97

Myślę, że będą miały fajną zabawę, tylko uważaj, bo w tej drugiej widzę kulkę w środu i szynszylki mogą się do niej dobrać  ;P .

Alicja Mannschack

Do tej drugiej zabawki moga wsadzic glowe i sie udusic. Ja bym jej nie kupila moim szylkom.

SkocikSkok

Dzięki za radę  nie pomyślałam ze mogą tam zmieścić swoją główkę, ale u nich wszystko jest możliwe.Zamiast zabawki drugiej kupie im taka piłeczkę z siana , w środku też jest dzwoneczek ale jak rozgryzą to im go wezmę i go nie zjedzą
allegro.pl/trixie-zabawka-pilka-z-trawy-z-dzwonkiem-6cm-61821-i1168382627.html
Molly, Scott i Polly <3

Alicja Mannschack

Moje szylki tez kiedys ja mialy, wspaniale, duzo zainteresowania bylo. Co prawda szybko sie z nia rozprawily ale bylo duzo zabawy  :D

SkocikSkok

Bo jak patrze na nie obydwa siedzące w klatce to mi się ich żal  robi .Mojej Papi (mój pies ;) kupujemy zabawki a im nie ;)
Im się nawet na wybiegu nudzi....
Molly, Scott i Polly <3

Alicja Mannschack

Momi szylkom sie na wybiegu nie nudzi.
Nie musisz wydawac pieniedzy , zeby im sie nie nudzilo. Przynies ze sklepu kartony .powycinaj w nich dziury zeby sobie tam wchodzily,grube rury zeby przebiegaly w nich a taka kule mozesz sama zrobic i galazek brzozy albo wierzby i cos im tam powkladac, zeby sie do tego dobieraly.
Na wybiegu dawaj im co drugi dzien co innego i nuda sie skonczy.

Ola0602

Alicjo, wątpię żeby jakakolwiek szylka wsadziła tam głowę- wymiary 5 x 7 cm i z tego co tam pisze- zabawka dla chomika, czyli maciupeńka. ;) Myślę że dużym szynszylom nic nie grozi.

Alicja Mannschack

Zebys sie nie zdziwila, gdzie szylki potrafia glowy wsadzic albo gdzie potrafia wejsc , ale wyjsc juz nie umia .
Ja pare lat temu kule na sianko rozcinalam metalowymi nozycami a srednica jest 3,7 cm pomiedzy metalowymi pretami.
Wsadzila tam glowe wystraszona szylka, jak by mnie w domu nie bylo to by sie udusila przy wyciaganiu.
Tak ze nie pisz prosze, ze to jest niemozliwe !!!!!!

Mysza <")))/

mam taki walec, i z głowami wszystko jest ok. Drobna różnica na tym polega że to nie jest kula metalowa, owszem tam łebki wsadzane są często. Natomiast ta zabawka jest raczej rozgryzana w ciągu kilku minut :) Potem metalowy dzwoneczek trzeba zabrać, mam juz kolekcje trzech.
Nie ważne ile razy upadniesz, ważne ile razy się podniesiesz.

Basia_W

Cytat: SkocikSkok w 25 Sie, 2010, 14:09
Bo jak patrze na nie obydwa siedzące w klatce to mi się ich żal  robi .Mojej Papi (mój pies ;) kupujemy zabawki a im nie ;)
Im się nawet na wybiegu nudzi....

Jak pojawią się maluchy to nuda z pewnością minie, a na chwilę obecną polecam to co Alicja.
reszta odchowanych maluszków - Mikuś, Figa, Miś, Żabuś, Fikuś, Kubuś, Misia, Edi, Czaruś, Pysia, Krusio, Pimpuś, Miluś, Fredzio, Spidi.

SkocikSkok

A w tej piłeczce (allegro.pl/trixie-zabawka-pilka-z-trawy-z-dzwonkiem-6cm-61821-i1168382627.html) jest wiklina.Nie zaszkodzi im?
Molly, Scott i Polly <3

Basia_W

Cytat: SkocikSkok w 26 Sie, 2010, 21:36
A w tej piłeczce (allegro.pl/trixie-zabawka-pilka-z-trawy-z-dzwonkiem-6cm-61821-i1168382627.html) jest wiklina.Nie zaszkodzi im?

Nie zaszkodzi.
reszta odchowanych maluszków - Mikuś, Figa, Miś, Żabuś, Fikuś, Kubuś, Misia, Edi, Czaruś, Pysia, Krusio, Pimpuś, Miluś, Fredzio, Spidi.

Idka

Wiklina jest jedną z najbardziej lubianych rzeczy do chrupania i rozgryzania ;D
Piłeczka z sianem wygląda bardzo interesująco :) Na pewno szylkom się spodoba :)
Gdybyś kiedy we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz,
żem żyć przestał.

Zieffka

polecamy też drewnianą kulkę z drewnianych żeberek, w środku ma dzwoneczek :) bardzo fajna i mają zabawę jak to toczą i noszą w ząbkach-trzeba tylko pilnować, żeby nie dorwały się w końcu do dzwoneczka jak rozgryzą któreś żeberko :P
http://animalia.pl/produkt,11410,111,Trixie_pi%C5%82ka_dla_gryzonia_z_drewna.html
szynszylowy jest po prostu żywot mój

na zawsze w pamięci - Dziaba, Buba, Wacław

SkocikSkok

wiesz co ta by była nawet lepsza od tej z siana i wikliny ... ;D
I przez Zieffke mam teraz dylemat którą kupić....może namówię rodziców na dwie ;p
Molly, Scott i Polly <3

Zieffka

wiklina u mnie starczyła na godzinę :D jeśli masz wydawać pieniążki SkocikSkok, polecam coś dla szynszyli-twardzieli :) a niech ostrzą szyle zęby na czymś porządnym :)
szynszylowy jest po prostu żywot mój

na zawsze w pamięci - Dziaba, Buba, Wacław

Nogad_21

Odpowiadając na pytanie z tematu - z własnego doświadczenia z podobnymi zabawkami jestem na NIE.
Poprostu moja kulka nigdy nie ruszyła takowej zabawki, nawet bała sie jej. Ale myśle, że to kwestia charakteru :)

SkocikSkok

no jasne ze to zależy od kulki...własnie się też obawiam że będą to pieniądze wyrzucone 'w błoto...' no ale mam dwie jak się jednej nie spodoba to może drugiej...
Molly, Scott i Polly <3