Polarkowe hamaki i inne mebelki (cudowne)

Zaczęty przez dream*, 05 Kwi, 2014, 09:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kiwi

@marcsl, w pierwszym poście dream* podała link do forum szczurzego :)
Weronka & Frania, Ginewra & Furia, Żabka & Żuczek
Amelka, Vivi, Romcia, Mia w

agonytokyo

Ja w otoczeniu mam krawcową więc wszystko z akcesoriów mam gratis. Jednak wszystko co mam jest z materiału dobrego gatunkowo - można prać, szorować, nie pruje się - często są to materiały tapicerskie. Polar niestety jest gorszy gatunkowo i szybciej się niszczy - może się rozciągnąć, robią się mechacenia, jest dość cienki.

Mysza <")))/

ale z polaru nie da się wyciągnąć niteczek materiału a z materiałów tapicerskich owszem. Polar mogą pogryźć ale go nie zjadają, bo się nie pruje, a szylki lubią wciągać niteczki.
Nie ważne ile razy upadniesz, ważne ile razy się podniesiesz.

agonytokyo

Cytat: Mysza <")))/ w 04 Lut, 2015, 17:05
ale z polaru nie da się wyciągnąć niteczek materiału a z materiałów tapicerskich owszem. Polar mogą pogryźć ale go nie zjadają, bo się nie pruje, a szylki lubią wciągać niteczki.

To już zależy od tkaniny, a wybór jest naprawdę spory. Ja miałam zawsze to szczęście, że moje szynszyle nigdy nie były zainteresowane obgryzaniem i wyciąganiem nitek (wolą mój regał sosnowy).
Dla mnie akcesoria typu domek ok. 35x35 czy hamak z materiału miał dłuższą  żywotność niż polar i lepiej wyglądał. Choć moja poprzednia szynszyla i tak wolała kraść mi szalik i w nim leżeć.

Mysza <")))/

Cytat: agonytokyo w 04 Lut, 2015, 17:35
Choć moja poprzednia szynszyla i tak wolała kraść mi szalik i w nim leżeć.

Bo szaliczek pachniał pańcią, a szylka chciała Cię mieć tylko dla siebie :D

agonytokyo

Oj, ona to była kochana. Zaczepiała mnie jak czytałam książkę. Nie gryzła stron, tylko tyłek na książkę żebym nie mogła czytać :)

Pyza

Odswiezam watek, poniewaz wlasnie dostalam przesylke :D
Swietnie wykonane, z porzadnego materialu :D

panksawery

kulki po prostu uwielbiają siedzieć na dachach domków. <3 u mnie to samo jest, niech służą. :>

Pyza

Pierwsze co Wafi zrobila to wlasnie wlazla na niego :D jak do tej pory to moj najlepszy zakup

Dosiek

@Pyza też mam z GADEP :)
u mnie materiał obiciowy bardziej się sprawdza ciemny, na jasnym siuśki widać, ciężko sprać, ale pewnie z każdym praniem zejdą. :D
mamy wiele gadepowych mebelków i jesteśmy zadowoleni ^^

Pyza

W sumie nie pomyslalam o uzytecznosci, wybralam to co mi soe podobalo xD ale tez jestem mega zadowolona :) troche sie nie spodziewalam, ze ten domek bedzie tak wielki, ale kiedy dojdzie druga szynszyla to bedzie idealny.

Dosiek

ja też nie myślałam, dopiero teraz to wiem :D chyba domek zbyt intensywnie pachniał praniem i pewnego dnia chcieli ten 'smród' zatuszować xd

Pyza

Odkad wypralam hamaczek z trixie to Wafi tez go olewa :/ a uwielbiala w nim spac

Mysza <")))/

@Pyza weź ponoś go podczas dnia trochę pod swoim swetrem, zaraz im przypadnie do gustu :)

Pyza

Dosiek

@Mysza <")))/ ciekawy sposób :D spróbuję tak z domkami :D poudaję kobietę w ciąży :P

Mysza <")))/

Dosiek

[rotfl] [rotfl]
materiałowymi! moi wszystko obsikają!  [placze]