Szynszylka leży na boku

Zaczęty przez Amber Chinchilla, 02 Wrz, 2014, 21:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Amber Chinchilla

Witam. Jedna z moich szynszyli-Papaja od jakiegoś czasu po każdym wybiegu kładzie sie na boku. Słyszałam że szynszyle kładą się na boku w przypadku przegrzania, choroby lub dużego zmęczenia...  :( Nie wiem czy jest chora czy po prostu łatwo się męczy ???

Dodam, że na wybiegu szaleje, biega jak strzała i skacze na drzwi... Boję się że to choroba serduszka...  :(

scalone posty - Andreas

KarolinaGliwice

Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem.

MARLEY |*| ♥
PESIA |*| ♥

Anna83

Zawsze trzeba obserwowac uszy..czerwone to znaczy że jej za gorąco. 
Jagoda,Poziomka,Goja,Rozalia,Pistacja,Migdał, Fifi i Lili

Kasia*Cytrynka*Figa*Malinka*Aronia*

Spijcie skarby ..śnijcie

Amber Chinchilla

Uff... dzięki za odpowiedzi. @Metallowa tak mam 3 szmiczki  [zakrecony2]

Paula_91

@Amber Chinchilla a w jakim jest wieku? Mój Szylus jest starutki i nawet na wybiegu, jak poszaleje to idzie pod fotel polezec na boczku ;) Faktem, jest tez ze szyszki klada się na boczku, bo czuja się bezpiecznie (tak jak kazde inne zwierze np. pies czy kot lezacy na plecach :) ). Mysle, ze nie masz powodow do niepokoju, o ile szyszka je normalnie i pije :) I nie traci na wadze :)

Amber Chinchilla

Ma 5 lat, je i pije normalnie, ostatnio nawet przytyła  [taniec]

Paula_91

To uważam, że nie masz czym się przejmować, a wręcz przeciwnie  [good]
Bo oznacza to, że Szyszunia czuje się dobrze w Twoim towarzystwie, bezpieczna i wie ze może wywalić brzucholek  [good]

Amber Chinchilla

za_necia

U mnie jest to samo. Po wybiegu jedna kulka zawsze idzie na kolację i na drzemkę. Kiedy drugi cos kombinuje i na nią wskauje, ona nawet nie drgnie. Leży na boku.... Czyli wszystko w porządku?:) Bo już zaczęlam sie martwić po dzisiejszej akcji z łapką... :(

Amber Chinchilla

Jak u mnie któraś walnie sie na bok, i druga na nią włazi to też nie reaguje ;)

za_necia

Już reaguje... ugryzła go w ucho. Ten zaskrzeczał i poszedl na inną półkę. Teraz oboje spią...

za_necia

Amber Chinchilla

Więc na pewno to nie z powodu ciąży ;) Tak jak pisał Diablo, czuje sie bezpiecznie i dlatego tak odpoczywa :)

za_necia

Amber Chinchilla

za_necia

Paula_91

Moje tez spia na boczku, Tajfi jak nie patrze, ale Szyluś 80% swojego czasu tak lezy, bo pozostałe 20% je... ;)

florence

Moja Bunia zawsze leży jakoś uwalona na boku, na brZuchu.  Taki naleśnik z niej. A Pisiont czasem tylko, jak nie patrzę. :)

za_necia

Moje obydwa spią na boczku, ale chodzilo mi o tym że po wybiegu sie od razu kladzie, skacze, kica, je i pada... na nic praktycznie nie reaguje, na mnie, ani na drugą szynszyle

florence

No to Bunia to samo. Nie wiem jak na drugiego szynszyla reaguje, bo mam je osobno. Ale to wygląda tak, że biega z godzinę, potem pada na boku gdzieś pod biurkiem i śpi pół godzinki, potem znowu godzinka latania i do klatki. Chwilę stoi wkurzona, że klatka, idzie jeść, a potem hop na półkę, bęc na bok i tyle. A do południa jak wybieram bobki z półek to też leży i nic sobie z tego nie robi. :>

Myszon

Mój Szylek śpi na boku. Czy to dziwne?  [szynszylek]
Szynszyl szary , Szylek 8)

5zy5zka

@Myszon jest już temat o leżeniu na boku, więc nie widzę potrzeby by zakładać kolejny. Zajrzyj tutaj:
http://szynszyle.info/forum/index.php/topic,18353.msg122779/topicseen.html#msg122779
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.

(*) Dukat - ze mną 09.08.2012r. - 02.02.2013r.

[-chomik-] [-chomik-] [-chomik-] [-chomik-]

hodowla velvet

scaliłam, na przyszłość proszę najpierw poszukać tematu, być może jest już odpowiedź na Twoje pytanie na forum :)

Szybka odpowiedź

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:
Weryfikacja:
Pozostaw to pole puste:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek

Wpisz litery widoczne na obrazku:
jak nazywa się zwierze które szczeka?:
Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć