Zakupy.

Zaczęty przez emlcia, 18 Gru, 2004, 20:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

emlcia

Dzisiaj zrobiłam dla mojego Tuptusia przed świąteczne zakupy wyniosly mnie one na około 45zł wiele rzeczy mu kupiłam np. takie biszkoptowe języczki dla gryzoni o smaku czekoladowym. Mam pytanie czy moze ktos takie swojej szylce dawał.  :D
Nędzny jest świat bez szylek i uczuć.

Agacik

Nasze nie chcą nawet takich powąchać ale to kwestia gustu :), za to wsuwają kolby XXL w tempie 5 sekund :P.  Kochają dropsiki różno owocowe niemieckiej firmy ale teraz nie mam opakowania i nie wiem jak się nazywają  :???: ale są owocowe, mleczne, jogurtowe, marchewkowe i warzywne mniam.

emlcia

Mój nie lubi dropsików. Chociaż czasami zje. :D
Nędzny jest świat bez szylek i uczuć.

Toke

Pare lat po temacie : te dropsy to pewnie witakraftu... ja kupiłam je kiedś dla chomisia :) [-chomik-]
"w zyciu czasem trzeba wiedzieć, kiedy wstać a kiedy siedzieć..."

AB-BA

Moje szylusie nie lubia dropsow. BA! Nawet nie moga ich jesc bo maja rozwolnienie.
A co gorsza, u mnie (w miescie) jest bardzo malo jedzonka dla szylek...
...sa papugi, kroliki, kanarki, zolwie a nawet weze!!!!!!! A dla szynszyl jest bardzo malo...
...czesto kupuje cos "dla gryzoni" bo innego nie moge znalezc.
Oczywiscie czytam na opakowaniu czy mozna podawac szyla.
Ale byl niedaleko mnie duuuuzy zoolog gdzie mieli bardzo duzo dla szynszyl.
Malo osob tam kupowalo, wiec zlikwidowali... <placz>
Ale... ...dla szylek wszystko wyjezdzam nawet za miasto zeby cos kupic :):)
Nie ma to jak szylka :)

dream*

to kupuj przez internet :)
moj tez dropsow nie jada.
Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to co oswoiłeś.
Pedro&Wacik&Alvin//Yuki*Ciacho*Elo*Filip

juti10

ja też dużo kupuje dla trufla przez internet i nawet oszczędzam więcej mimo ,że trzeba zapłacić za przesyłkę.
"zawsze jest jakieś światło..."

Mysza <")))/

moje lubią tylko dropsy miodowo-biszkoptowe z firmy "Nestor" innych nie ruszą.... to dlatego , ze to takie typowe ciasto biszkoptowe o zapachu-smaku miodu. (małosłodkie próbowałam :P)
Nie ważne ile razy upadniesz, ważne ile razy się podniesiesz.

Agusia_krzys

u mnie w Toruniu kupiłam coś podobnego do Ciebie Mysza. właśnie takie dropsy. kupiłam mu wszystkie smaki... :) i za ok 20 takich dropsów zapłaciłam ok 1,60 zł. :)
... Nasze wieczne ucieczki, wycieczki – nasze wzdychanie w nieznane, kiedy niebo Cię olśni, wiec że zaczął się wielki taniec…

Basia_W

A mi się wydaje że szylki nie lubią (przynajmniej moje) wszystkiego co ma w składzie jajko, a te biszkopty je mają. Są kolby które w składzie również je zawierają i moje nawet ich nie powąchają.
Ciekawe czy wasze szylki też tak mają ? Sprubujcie kiedyś podstawić im pod pyszczek zwykłego biszkopta - nie tkną go.
reszta odchowanych maluszków - Mikuś, Figa, Miś, Żabuś, Fikuś, Kubuś, Misia, Edi, Czaruś, Pysia, Krusio, Pimpuś, Miluś, Fredzio, Spidi.

Mysza <")))/

moje wcinają  :? coś z nimi nie tak  :hmm:
Nie ważne ile razy upadniesz, ważne ile razy się podniesiesz.

AB-BA

Moje są prawdziwa czescia rodziny :):):)
Na wigilię dostają ciut więcej orzeszków i opłatkiem się dzielimy...
...mam namysli ze daje im oplatek, ale tylko najstarsza i jej maz sie dziela :):):)
<hahaha>
Nie ma to jak szylka :)

dream*

a ile płaci sie za wysylke kilograma zarcia czy czegos? :) bo ja sie zastanawiam, czy granulat bardziej oplaca sie kupic w sklepie zoologicznym czy on line

Agusia_krzys

na allegro. jeżeli chodzi o cennik Poczty Polskiej, to do 1 kg : 5zl priorytet + 1 zl, 1kg: 6 zl priorytet +1zl, 2kg: 7,5 zl priorytrt + 1zl
3-5kg : 9 zl priorytet + 1zl, 6-10kg : 15 zl priorytet + 2zl.

wpisz sobie w allegro. " pokarm" tak będzie tego dużo. poczytaj,  pozdrawiam.

/ode mnie tylko tyle, ze na Allegro ceny za wysyłkę są sporo zawyżone. Mysza
... Nasze wieczne ucieczki, wycieczki – nasze wzdychanie w nieznane, kiedy niebo Cię olśni, wiec że zaczął się wielki taniec…

dream*

chodzi o granulowaną sciolke dla szylkow :) ale dzieki agus :)