Prima aprilisowe żarty, czyli kto Was dzisiaj zrobił w bambuko ;p

Zaczęty przez Mysza <")))/, 01 Kwi, 2010, 19:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mysza <")))/

Dla przykładu (sytuacja autentyczna):

sprzedaje dziś pewnemu klientowi karmę za 85,00 zł no i nabijam na kase, na terminal bo płatność jest karta, podaje paragony itp.
A pan mi na to:
-ojojoj, ale tu pani 850zł nabiła!
Mało nie padłam na zawał, no bo jak to oddac jak jest z karty. Sprawdzam moją kopie paragonu z terminala i widze... 85,00 zł. Słyszę.
-Prima aprilis!
Myślałam, że klienta udusze...
Nie ważne ile razy upadniesz, ważne ile razy się podniesiesz.

Ciupelek

mi mama powiedziała: no to po obiedzie posprzątasz strych.

(2 lata temu babcia go sprzątała tydzień.)

Mama dopiero jak zobaczyła moją minę to powiedziała prima aprilis.

dream*

Cytat: Mysza <")))/ w 01 Kwi, 2010, 19:55
Dla przykładu (sytuacja autentyczna):

sprzedaje dziś pewnemu klientowi karmę za 85,00 zł no i nabijam na kase, na terminal bo płatność jest karta, podaje paragony itp.
A pan mi na to:
-ojojoj, ale tu pani 850zł nabiła!
Mało nie padłam na zawał, no bo jak to oddac jak jest z karty. Sprawdzam moją kopie paragonu z terminala i widze... 85,00 zł. Słyszę.
-Prima aprilis!
Myślałam, że klienta udusze...

haha, a my mamy opcje zwrotów w terminalu :D
ale dobry żart, bo w terminalu łatwo się pomylic o zero, zwłaszcza jak są równe kwoty :P
Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to co oswoiłeś.
Pedro&Wacik&Alvin//Yuki*Ciacho*Elo*Filip

Mysza <")))/

Cytat: dream* w 01 Kwi, 2010, 20:07
haha, a my mamy opcje zwrotów w terminalu :D
ale dobry żart, bo w terminalu łatwo się pomylic o zero, zwłaszcza jak są równe kwoty :P

tak, ten terminal to jest moj koszmar, dlatego zawsze mówie kwotę na głos i sprawdzam zera ;p ale ciśnienie, nie powiem urosło mi dziś.

Andreas

Ja rano zasiadłem w pracy do komputera, wczesniej poszedłem do kuchni nastawić ekspress z kawą ... pogadałem chwilę z koleżanką ...
Wracam - bez kawy jeszcze, lekko zaspany - odpalam komunikator bo muszę napisac do Niemcowa - okno rozmowy, "Hi Maico ..." miałem wstukać ... i patrzę na klawiaturę, patrzę ... a w głowie mysli takie "jejjjuuuu gdzie jest H na klawiaturze, nooo kuuurcze "
palce same trafiaja na klawisz ale patrzę a to nie jest literka H ... szukam, szukam ... nie ma !
Patrzę na górny rząd klawiszy a tam przyciski ułoone w napis PRIMA APRILIS a koleżanki stoją w drzwiach i obserwują moja głupawą mine i bezradne poszukiwania literki H :-)

Kolega zasiada takoż do komputera - nieco póxniej niż ja ... i mruczy pod nosem "nooo nieeee Kasperskyyy - skanuj bałwanie bo wirusa mam ..." Pytam się o co chodzi  on z głupią miną "aaa tam, dzwonię do administratora, ikony na pulpicie mi nie działają ..."
A koleżanki się zwijają ze śmiechu ... patrzymy, bo wynik wynosił już 2:0 na konto kobiecej części firmy ... a one wpadły na pomysł żeby zrobić "print screen" pulpitu kolegi ... wszystki ikony z pulpitu wycięły i schowały do katalogu ... a jako tapetę umiesciły ten "print screen" z ikonkami i atrapą pulpitu 9nieco skomplikowane ..)
Efekt taki że pulpit komputera wyglada prawie dokładnie tak jak zawsze ... ale jest to zdjęcie i oczywiscie żadne ikonki nie działają :-)

Andreas
~@">    ~@">
powyżej - Muszkieterowie
sig under permanent construction,

olutek

:D niezle.... ale ubaw pewnie mialy kobitki... mnie rano mama probowala nabrac...na to ze kwiatki ukradli nam z przed domu, bo bramy niezamknelam....ale sie nie nabralam bo zbyt nieprzejmujaco mama to powiedziala, no i wiedzialam ze dzis 1...hiih  nieudalo sie jej.... a pozniej juz nikt mnie nie oszukal
ola

Belzebuba

Ja dziś cała dumna z siebie, że mnie nikt nie dał rady wyrolować, wróciłam do domu.
Aż tu nagle sms, od koleżanki - że ma jakąś "emergency" sprawę. Żebyśmy do Niej zadzwonili, bo potrzebuje pomocy, ale pada Jej telefon i jest pod numerem znajomego. I tu podaje numer: 566108100.
No to długo nie myśląc dzwonię...

Jak ktoś jest ciekawy, może sobie sprawdzić jakież było moje zdziwienie...
(opłata chyba wg taryfy :P)

Mysza <")))/

Belzebuba

a ja już w myślach analizowałam gdzie mamy po Nią pojechać i czy mi paliwa starczy ;D

ewela

Do mnie dziś dzwoni teściowa i składa mi życzenia imieninowe. Ja jej na to , że pomyliły jej się daty. A ona
- No co ty to nie wiesz kiedy masz imieniny?
Jak już mnie wkurzyła to dopiero powiedziała , że dziś prima aprilis. Zupełnie mi z głowy wyleciało.

Za to ja męża nabrałam , że jestem w ciąży. Przez telefon słyszałam jak łapie oddech :) Mamy już 2 dzieci :)

Zieffka

u mnie dziś nic :(
ale u was nieźle :)
tylko trochę nie chce mi się wierzyć w ten pseudo-pulpit. toć różnica jest między tru a fake :P

Jeśli ukryjesz "true" pasek na dole i ikonki systemowe zawsze obecne dokładnie umieścisz w miejscu gdzie zwykle są ... to wyglada to "prawie" identycznie, dodaj do tego poranne zamotanie i naprawdę cięzko sie było zorientować ;-)
Andreas
szynszylowy jest po prostu żywot mój

na zawsze w pamięci - Dziaba, Buba, Wacław

dream*

Cytat: ewela w 01 Kwi, 2010, 23:06
Do mnie dziś dzwoni teściowa i składa mi życzenia imieninowe. Ja jej na to , że pomyliły jej się daty. A ona
- No co ty to nie wiesz kiedy masz imieniny?
Jak już mnie wkurzyła to dopiero powiedziała , że dziś prima aprilis. Zupełnie mi z głowy wyleciało.

Za to ja męża nabrałam , że jestem w ciąży. Przez telefon słyszałam jak łapie oddech :) Mamy już 2 dzieci :)

haha, żarty o ciąży :D
ja w tym roku zmodyfikowałam swój, bo przeczuwałam, że mama wie co dziś za dzień i nie da się wrobić w prosty żart o ciąży :)
więc rano poszłam do mamy i jak gdyby nigdy nic pytam się czy Tata jeszcze nie przybiegł (nie mieszkamy razem, ale blisko), więc zaskoczona pyta, a czemu miałby,
odpowiedziałam, że z okazji prima aprilis wysłałam ojcu mailem zdjecie usg z ciążą...
haha, przerażona mina mamy bezcenna :) ale długo nie trzymałam jej w niepewności, bo widziałam, że jest już w stanie przedzawałowym :)
jako, że mój ojciec jest bardzo bardzo bardzo anty :)
Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to co oswoiłeś.
Pedro&Wacik&Alvin//Yuki*Ciacho*Elo*Filip

Belzebuba

Cytat: Zieffka w 02 Kwi, 2010, 01:35
u mnie dziś nic :(
ale u was nieźle :)
tylko trochę nie chce mi się wierzyć w ten pseudo-pulpit. toć różnica jest między tru a fake :P

Zieffka, różnica jest, ale nie jak się rano zaspanym do pracy przychodzi. W życiu Ci taki pomysł nie przyjdzie wtedy do głowy :P

Idka

Prima Aprilis :P Urocze święto. Zwłaszcza,że to urodziny mamy :P

Ale co do żartów,to mówili w Tv że u2 planuje koncert w Częstochowie :P A ja głupia uwierzyłam,bo nikt mi żartu nie wyciął i zapomniałam,że to Prima :D Jak się dowiedziałam,że to bujda to się popłakałam :P
Gdybyś kiedy we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz,
żem żyć przestał.

ewela

Cytat: Idka w 02 Kwi, 2010, 10:00
Prima Aprilis :P Urocze święto. Zwłaszcza,że to urodziny mamy :P

Ale co do żartów,to mówili w Tv że u2 planuje koncert w Częstochowie :P A ja głupia uwierzyłam,bo nikt mi żartu nie wyciął i zapomniałam,że to Prima :D Jak się dowiedziałam,że to bujda to się popłakałam :P

Biedna. Nie przejmuj  się