Szynszyl leży cały czas na boczku z przymrużonymi oczami

Zaczęty przez Loldrow, 01 Mar, 2015, 16:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Loldrow

Tak jak powyżej. Mam wrażenie też, że jest smutny. Płeć to samczyk. Ma na imię Teodor i ma dopiero roczek. Jutro jadę z nim na wizytę do weterynarza, żeby go przebadał. Podejrzewam też u niego pierścień, to jest główny powód wizyty. Czy taki ospały, smutny może być z tego powodu? Dodam, że bardzo lubi moje towarzystwo. Na wybiegu strasznie szaleje.

Paja

Cytat: Loldrow w 01 Mar, 2015, 16:52
Tak jak powyżej. Mam wrażenie też, że jest smutny. Płeć to samczyk. Ma na imię Teodor i ma dopiero roczek. Jutro jadę z nim na wizytę do weterynarza, żeby go przebadał. Podejrzewam też u niego pierścień, to jest główny powód wizyty. Czy taki ospały, smutny może być z tego powodu? Dodam, że bardzo lubi moje towarzystwo. Na wybiegu strasznie szaleje.
Z jakiego jesteś miasta? Czy weterynarz, którego jutro odwiedzasz jest specjalistą od szynszyli?

marcsl

Napisałeś że "na wybiegu strasznie szaleje" po czym poznałeś że ma pierścień?załatwia się normalnie? jest opuchlizna na siusiaku?

Loldrow

@Paja Mikołów. Szukałam na forum. Postanowiłam odwiedzić jutro wet Bożydar Kick z Zabrza. @marcsl tak jest mocna opuchlizna, i końcówka brązowa. Nie jestem do końca pewna, ale objawy na to wskazują. Z kupkami w porządku, ale dzisiaj zauważyłam, że bardzo długo oddawał mocz ok minuty :O Bardzo się tym przestraszyłam. Martwię się o niego. A może znacie jakiegoś weterynarza z tych okolic, który przyjmuje w niedzielę?

Bożena

To nie czekaj do poniedziałku tylko zadzwoń do kliniki w Brynowie. Jak ma dyżur Krysa,Paczkowska czy Rybicki to podjedź . A jutro możesz jechać do Zabrza.

Loldrow

Bożena

Tak. Może do skomplikowanych zabiegów bym nie polecała,krwi nie pobiorą,wenflonu nie założą ale Krysa jest super jeżeli chodzi o brzuszkowe problemy,ząbki sprawdzi, klejnoty rodowe też. Ją akurat polecam.

marcsl

Nie czekaj do jutra.pierścień to bardzo poważny problem,jedz tam gdzie Bożenka poleciła

Bożena

http://www.medwet.eu/telefon-883388089/  pani doktor też ma pojęcie o kulkach,tyle ,że RTG nie zrobi i nie pobierze krwi
Ale w sytuacjach nagłych też warto do niej podjechać
natomiast do leczenia specjalistycznego masz Zabrze, Bytom,Bielsko,Kraków.

Loldrow

Bożena

Loldrow

Po czekam aż moi rodzice wrócą i ustalimy plan działania. Na razie dziękuję wszystkim! :) A i Bożena czy w tej weterynarii w Brynowie będzie pełnić dyżur o tej godzinie ta pani co mówiłaś? Jak coś to mam o nią pytać przez telefon, czy tych innych też polecasz?  :(

Bożena

Bożena

Loldrow

Dam wam znać. Najpierw sprawdzę z bratem jak tam z nim. Ale biedaczek wyjść nawet nie chce z klatki. Siedzi na rogu półeczki i jak podsuwam rączki żeby wskoczył to mi palce podgryza   >:( Zostawiłam drzwiczki otwarte <zdjęłam kłódki> i nie chce przyjść. Zaraz zadzwonię po mamę żeby już wrócili i mam nadzieję, że się zlituje i mimo takiej pory zgodzi się go zabrać. Niestety nie byłam przygotowana na takie okoliczności i mam tylko transporter dla 10 kilowego kocurka haha xD ale ważniejsze jest jego zdrowie niż co sobie ludzie pomyślą.

Szybka odpowiedź

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:
Weryfikacja:
Pozostaw to pole puste:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek

Wpisz litery widoczne na obrazku:
2+2=:
Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć