wybredny szynszyl, nie je karmy, wybiera składniki

Zaczęty przez Tan, 23 Paź, 2003, 19:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

5zy5zka

Teraz chcą wzbudzić litość pańci :D Foch i krzywda w oczach :D
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.

(*) Dukat - ze mną 09.08.2012r. - 02.02.2013r.

[-chomik-] [-chomik-] [-chomik-] [-chomik-]

Paula_91

hah no dokładnie :) taka krzywda się przecież dzieje... ;)

florence

Trochę więcej zniknęło z miski mieszanki, ale granulatu nadal nie ruszają. Paśniki za to są puste. :d

5zy5zka

@florence i bardzo dobrze... nie ma ryzyka głodu bo jest siano, a jak naprawdę będą głodne to i te "resztki" karmy zjedzą. Moje teraz wcinają wszystko jak odkurzacze.

florence

Pisiont już wie, że trzeba zjeść wszystko :D nawet granulat. Zostawił tylko jakieś dwie kuleczki z mieszanki, ale to mu wybaczam. A Bunia zjadła wszystko, ale granulatu nie tknęła. Musiałam jej wymienić go i tak, bo zabrudziła miskę... ale i tak sukces!
Dziękuję wszystkim za rady :D.

5zy5zka

mateusz93

Też mam wybrednego Szynszyla nie wiem już jaką karmą go zachwycić żeby chociaż jadł ją w 80% bo jak dostaje teraz miseczkę to wyjada tylko najlepsze rzeczy reszta zostaje... co myślicie ? aktualnie dostaje karmę Tropifit Chinchilla którą zjada może w 40% reszta zostaje.
** (pink white - Morton) **

Metallowa

Zmienić karmę, Mateuszu- takie mieszanki się nie sprawdzają, poza tym ta karma ma skład paskudny ;) kupuj mu np Versale Laga Complete albo Beaphar Nature (dla świnek morskich). do tego podstawą diety jest dobrej jakości sianko oraz zioła :)

mateusz93

Będę musiał zamówić Versale Laga Complete  i spróbować bo w moim mieście taka bieda że sam Vitapol na półkach.
a jeszcze odnośnie łakoci to co moge stosować jako nagrodę ?

Metallowa

polecam zamawianie w jakims sklepie internetowym, np hipcio ^ ^

Jako smakołyki najlepsze są korzenie cykorii, mniszka i topinambur :) Na pewno nie żadne orzechy, pestki, rodzynki czy owoce

Julkanulka

Metallowa

Moje cykorie lubia najbardziej ; ) może podajesz jakieś słodsze smakolyki, dlatego nie chcą tego? ; )

Julkanulka

Rukola

Wypróbuj suszone pomidorki albo brokuły, u mnie to hit :)

mateusz93

Mój zaś lubi suszone banany jak właśnie pisałem w tej karmie co mam to wyjada bananki od razu a co do reszty to kiepsko  [:D]

Julkanulka

@Rukola Hmmm...pomidorki z Herbal Pets mam ale podgryzie i w kąt woliery :/

Metallowa

no niestety suszone bananki to sam cukier, szynszyle mają skłonności do chorowania na cukrzycę, to jednak jest produkt, którego powinno się unikać- najlepiej zupełnie wykluczyć z diety

Fluffy Madness

Ja pomidorka mam jednego pocietego na 6 czesci a i tak jednej części nie zje na raz więc zabieram co wyrzuci i ma na inny dzień.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka