Trzej muszkieterowie

Zaczęty przez Dosiek, 26 Cze, 2016, 16:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dosiek

Pragnę wam przedstawić nasze zwierzole. Każdy przygarnięty i o dziwnym charakterze. :P

*[/url]

Kot, który jest po prostu Kotem albo Skanerem. Strasznie marudzi, miauczy tyle że nie wiadomo o co mu chodzi, wozi się po dzielni, raz zostawił gniazdo pod drzwiami, a drugi raz (przedwczoraj) postanowił z gniazdem wejść do domu. :P Taki z niego łowca, że 'łowi' tylko umarłe ptaszki. Jego specjalność to otwieranie drzwi.
Nie mogę się doczekać aż utniemy mu jaja.  [diabelek]

*[/url]

Skubi to psiak rodzinny mojego chłopaka. Uwielbia się bawić i być głaskany. Głaski i atencja to jego sens życia. :P Bardzo zazdrosny, jakiś czas nie chciał zaakceptować Kuby, warczał na niego, a teraz go liże po pysku. :P Kota nadal nie lubi, kiedy ten przychodzi to Skubi postanawia zmienić swoje położenie.

*[/url]

No i Kubuś, mój najmojszy.  [love] W zeszłym roku chłopak wpisał na olx 'corgi' i pojawiło się ogłoszenie schroniska oddalonego o 80km. Zaraz po moich korepetycjach, za resztki pieniędzy pojechaliśmy po niego. Powiem wam, że lepiej trafić nie mogliśmy, Kubełek to mój ideał.  [love] Jestem w niego zapatrzona, dlatego robię mu tyle fot, zrozumcie mnie. :P Z każdą chwilą obserwowałam jego zmianę, teraz jest grzecznym i dzielnym chłopakiem. Jest moim pierwszym pieskiem, nasza forumowa Lolivette wiele mi doradza, dzięki czemu Kubek ma coraz lepiej. :) Mogę o nim gadać i gadać, dlatego lepiej na tym etapie zakończę. :D

Mały, ale wariat.  [rotfl]

Dodam tylko, że nie potrzeba się bać zwierzęcia ze schroniska. Nie każde było katowane, nie każde miało przerażającą przeszłość i ma swoje wyuczone, niepożądane obyczaje, że nie da się go wychować czy coś.

dansemakabre

Piękni muszkieterowie. :D Kot z downem oczywiście to klasyk, co do Skubiego i Kubełka, są przepiękni, choć nie ukrywam, że Kubek ma w sobie to coś, jest naprawdę przeuroczy, piękny! Musisz często wrzucać tutaj tego przystojniaka! <3  [love]

Klaudia143

Piękne pieski i kotek jest również niczego sobie! :D koniecznie więcej fot!! :*
Moja szynszylka nazywa się Zuzia. Mam też suczkę Lunę i kotkę Tinę :)

Wilczy Deszcz

Fajny zwierzyniec :) Też bym chciała mieć normalne i wyraźne fotki moich zwierzaków :(
Szałwia & Tosia & Yuri w nowym domu.

Ze mną tylko pies - Rita.

Noraa2

I wszystkie pycholki takie uśmiechnięte.
Nic więcej do tych zdjęć nie trzeba by dodać.
Beata, a ze mną Kropek i Duduś

Dosiek

No Kuba zbiera komplementy na spacerach i od gości, dostał miano chmurki i owieczki, chyba wzbudza sympatię :)

@Wilczy Deszcz Niewyraźne foty też mają swój urok, gdybym Ciebie bliżej mieszkała to bym pewnie obfociła Twoją małą, a tak to trzymam kciuki, żebyś miała fajne jakościowo zdjęcia ^^
Tutaj insta hipster Kuba :D
*[/url]

Wygrzebałam film jak Kuba się cieszy na widok smyczy. Za każdym razem ta sama reakcja  [love] Podskakuje, biega i gada :)
https://www.youtube.com/watch?v=JofmUzb6yV4&feature=youtu.be

Metallowa

Doosiu! jestem fanką wszelkich Twoich foot <3 <3 <3

Wilczy Deszcz

Pewnie uzbieram sobie, kiedyś na lustrzankę porządną, a co fotek Twoich to są naprawdę śliczne :)
Szałwia & Tosia & Yuri w nowym domu.

Ze mną tylko pies - Rita.

dansemakabre

@Wilczy Deszcz ja swoją lustrzankę dorwałam na olx za 350zł, zdjęcia robi świetne , w moim wątku o kulkach można sobie zobaczyć, większość zdjęć robiłam właśnie nikonem u mnie sprawdza się znakomicie ;)

Dosiek

Dzięki wielkie, to wiele dla mnie znaczy. :)
@Wilczy Deszcz cyfrówki też w sumie nie są złe, popatrz:
http://imgur.com/a/zaeM6 Polaroid i032
http://imgur.com/a/hS3WE BenQ DC C750
Moje foty sprzed 7-8 lat, modele aparatów jakieś randomowe. Teraz cyfrówki są pewnie lepsze, od Canona i Nikona to już w ogóle. ;D

Macie groźnego Kubka :P

I dla złagodzenia wizerunku :P

Klaudia143

Ale słodki psiaczek :D prawdziwy model!!

dansemakabre

Pańcia

To ten psoł z krótkimi łapami!!!!!!!!!! One są takie cudowne jak biegną przez zaspy śnieżne :D

Dosiek

Dziękujemy. :D
@Pańcia o, też lubisz niskopodłogowce i corgociągi śnieżne :P Kuba to kundelek, ale nie zamieniłabym go na rasowca za żadne skarby.  [love]

Grunt to mieć oparcie w życiu. :P

Klaudia143

@Dosiek ja również nie zamieniłabym mojej Lunki na żadnego innego psa <3 One dają tyle radości :*

Dosiek

Chciałabym Kubę zachęcić do zabawy. W zeszłym roku kupowałam jakieś piłki do pożarcia w zoologu i Kuba za nimi ganiał, ale normalnymi zabawkami się nie interesuje. Znacie jakieś sposoby, żeby mu się coś spodobało? Może kupić Konga, którego można uzupełnić pastą lub przysmakami?

Z dzisiaj:

Dla fanów psich nosów

Kamelełon, wersja demo  [pajacyk]

Lolivette

Wszystkie piekne i cudowne, ale Kubel bez wapienia jest moim faworytem  [love] Juz pomijajac fakt, ze jest imiennikiem Kruszynka.... jest po prostu boski  [love]

Klaudia143

Może jakąś zabawkę ze sznurkiem do przyciągania kup? Ja kupiłam mojej Lunie w biedronce chyba za 10zł taką gumową piłkę z dziurkami, przez które przechodzi kilka par takich grubych sznurkow (nie wiem jak inaczej to nazwać, ale to są splecione cienkie sznurki tworzące grube sznurki :P ) i jak ja łapie za jeden koniec, a Luna za drugi i robimy zawody w przeciąganiu :P Jeśli pies lubi się kąpać w wodzie to możesz też kupić taką gumową piłkę (u mnie w sklepie są pachnące takie piłeczki) i możesz rzucać do wody i niech pies pływa za nią. :P Kule smakule również są dobrym pomysłem. :)) No i fotki są cudne :* Kocham psie noski :D

Pańcia

@Dosiek, nie poznałabym, że to kundelek, zresztą ja nigdy nie poznaję, psiak to psiak, wszystkie są do kochania :P

Moja psina też nie chcę się bawić, rzucam jej zabawkę, to zamiast mi ją przynieść - ucieka albo ma totalnie wywalone i patrzy na mnie jak na kretynkę xD

Mysza <")))/

Ja myślałam, że to najprawdziwszy corgiś :D Jest piękny! Ja tez mam same kundelki-mieszanki, ciut większe i ciut mniejsze :)
Nie ważne ile razy upadniesz, ważne ile razy się podniesiesz.

Lusiaczek

@Dosiek  cała trójka jest tak przeurocza, że nie mogę się na nich napatrzeć   [love]
Na zawsze w moim sercu

Pysia* 15.06.2014r. - 27.01.2015r.
--------------------------------------------
Moje szynszylowe szkraby
Lusia 29.11.2014r.
Lilli 21.05.2016r.
--------------------------------------------
Nie szynszylowy pieseł :)

Skubi 18.05.2005r.

Lolivette

Puk, puk... gdzie jakies nowe fotki?  :P

Dosiek

@Klaudia143 no ja właśnie wykupiłam całą Biedronkę  z tych zabawek.  [rotfl]
(żartuję, ale kupiłam kilka sztuk, głównie dla schroniska z którego jest Kubiasty)
Pomyślałam, żeby z jednej zabawki wyciągnąć sznurki i wypełnić jedzeniem. :)

@Pańcia, @Mysza <")))/ mam tak samo, jestem zauroczona w kundelkach i będę im wierna do konca życia. [love]  Każdy pies ma swój cudowny charakter.  [serce] Ale... jeśli bym miała mieć rasowego, to tylko corgi. Mają jakiś taki swoisty styl życia i nie są "trudne w obsłudze". :D

Focie z dzisiaj, tak btw to wykąpałam Kubę i Skubiego, są jak dwie owieczki. :P

Kuba zrobił kotu norkę.

Skubiasz dostał piłeczkę, chodzi z nią w paszczy, bo się cyka że ktoś mu zabierze.

Skubi jak zwykle skory do całusów... :P

"Zdjęcia? Who cares" :P podczas kąpieli też ziewnął parę razy, bo co to dla niego, jakieś wodne potwory... on jest nieustraszony  [cool]

Klaudia143

Fajny pomysł z tymi smakołykami :D Piękne zdjęcia <3 kocham jak psy ziewaja, ale nigdy nie mogę złapać Luny na tym żeby zrobić zdjęcie.. zawsze gdy ziewa nie mam przy sobie telefonu :P Jak pech to pech :P

Lolivette