Ogólnopolski Dzień Bez Futra

Zaczęty przez Contrust, 21 Lis, 2010, 12:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Contrust

Jak co roku, 25 listopada obchodzony jest Dzień Bez Futra. W wielu polskich miastach organizowane są różne akcje i demonstracje z tej okazji. Więcej informacji na www.antyfutro.pl

Jestem z krakowskiej Vivy i przygotowujemy happening na małym rynku w Krk. W planie mamy scenki teatralne, fireshow, rozdawanie ulotek. Grać będzie zespół SambaKa.

Dopisek Claudiego:
Jeśli chcesz wiedzieć kiedy i gdzie będą organizowane akcje typu "Dzień bez futra" - zajrzyj tu:

http://antyfutro.pl/

Pomyśleliśmy że warto skonfrontować widzów z żywymi zwierzętami futerkowymi, w tym również szynszylami :) jako że są one wykorzystywane przez polski przemysł futrzarski  :( W ten sposób happening będzie bardziej pełny i zakorzeniony w rzeczywistości, a obecność szylek, możliwość zobaczenia jak to-to ;) wygląda z bliska, jak się porusza, strzyże uszami, chęć pogłaskania, może obudzić w niektórych ludziach wrażliwość na cierpienia tych zwierząt, co sprawi że zaczną preferować futerka super naturalne, czyli żywe, szczęśliwe i pomykające na czterech łapkach  [-chomik-]

Tak więc zapraszamy miłośników szynszyli do przybycia na miejsce ze swoimi ulubieńcami, jak również podania dalej informacji do znajomych. Dla uspołecznionych internetowo, tutaj jest link do wydarzenia na facebooku http://www.facebook.com/event.php?eid=163435327027998

Osoby z innych miast (szczególnie większych) łatwo znajdą w internecie informacje gdzie odbywają się podobne akcje w ich miejscu zamieszkania

Hubert

Contrust

Jak najbardziej akcja jest organizowana co roku :) teraz również, więc nie jest to sprawa nieaktualna, choć zgadzam się że dopisek 2010 wcale tego nie sugeruje.

Najnowsze wieści z tego frontu działań i co się będzie działo w tym roku można znaleźć na http://antyfutro.pl/

5zy5zka

Cytat: Contrust w 11 Lis, 2014, 19:02
Jak najbardziej akcja jest organizowana co roku :) teraz również, więc nie jest to sprawa nieaktualna, choć zgadzam się że dopisek 2010 wcale tego nie sugeruje.

To może po prostu usunąć te "2010" z tytułu wątku?  Bo faktycznie jest mylący i dla sporej grupy osób może oznaczać, że jest zwyczajnie przedawniony. @Contrust możesz kliknąć modyfikuj i zwyczajnie wyciąć ten rok z tytułu :)
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.

(*) Dukat - ze mną 09.08.2012r. - 02.02.2013r.

[-chomik-] [-chomik-] [-chomik-] [-chomik-]

Contrust

Ok, zmieniłem tytuł wątku :) Paczek: niestety nie angażuję się teraz już tak bardzo w aktywizm (czasu brakuje przez pracę i życie), nie jestem na bieżąco z tym co gdzie kiedy. Może ktoś z nowej gwardii się zaangażuje :) naprawdę warto  [chinblack]. Jeśli jednak czegoś się dowiem to postaram się dać tutaj znać.

Claudi

Biorąc pod uwagę Paczku, że są podawane w wątku oryginalnym adresy do Facebooka, zamykanie tego czy przenoszenie do archiwum wydaje mi się chybionym pomysłem.

Claudi

Cytat: PACZEK w 11 Lis, 2014, 12:51
Aktualne?
Jest jakaś aktualna kontynuacja tej akcji? Jeśli nie to czy wątek można zamknąć i przenieść do archiwum?

Wygląda na to, że nie umiem również czytać? No, no...

Claudi

Panie Ludwiku,

Z radością spełniam życzenia Forumowiczów i:

1. Wątek "bazarków" przenoszę w odpowiednie miejsce,
2. Czerwony kolor podkreślający Pana wypowiedź zamieniam na czarny i kasuję wytłuszczenia,
3. Przestaję wymieniać z Panem korespondencję, bo dyskusja ma sens wtedy, gdy obie strony usiłują dojść do jakiegoś kompromisu.

Pozdrawiam serdecznie -
Claudi